Ulken
Originalet 

Ulken
The Jumper

Ulken
Monster Truck

Teamet
Vi som gör det

Bilder

Shopen

Leksaker

Adresser

Länkar
Våra kompisar

Gästbok
Skriv nå't kul!


Startsidan               Lastbilen


 

 Sparken

In Sweden we call it a kick!

Det var så här det började! Sparken byggdes ursprungligen till sparkracet på Villingsbergsträffen 1998. Bilden är hämtad ur MFHFs (MilitärFordonsHistoriskaFöreningen) medlemstidning Tracks. En av väldigt få gånger fordon utan militär anknytning figurerar i den tidningen. Men sparken får till och med redaktör Sander att göra ett undantag.

Vi var fyra glada gossar som byggde sparken på två dygn, helgen innan Villingsbersträffen. Sedan har den väl utvecklats en del under årens lopp. Från början fanns bara en funktion att hålla reda på, gas! Efter att ha kört i diket och långt upp på en badstrand med den kom vi fram till att en till funktion skulle vara bra att ha, så det fick bli broms. Styrning finns inte, för det är bara töntigt att svänga. Dessutom har vi ett sommarkit, bestående av två slalomskidor, så det går att köra på gärdet hemmavid.

Många år senare, så var det då dags att snygga till sparken lite.

Lite välkänd färg gör att det genast ser roligare ut.

Jag passade på att tillverka ett lite kraftigare kedjeskydd. Ny skärm över däcket hade jag tillverkat tidigare, tillsammans med lite allmän "tillsnyggning" av en del konstruktioner som hade gått "rätt fort" när vi gjorde dom från början. Nytt luftfilter och fördelare med ändrad tändkurva är hittills enda avstegen från orginal på motorn.

Sparken är nu anmäld till Orsa Speed Weekend 2011, hastighetstävling på flygande kilometern!

Det blev i alla fall en fullföljd repa på flygande kilometern. 99km/h på 4000rpm tyder på att det finns en del kvar att hämta.

Jag är inte säker på att sparken har gjort sitt på flygande kilometern.....